Adatkezelési Tájékoztató

Utolsó frissítés: 2022. október 10.

Ez az Ürmös Adrienn (Yorflo Pozitív Szülés Program, néven üzleti tevékenységet folytató) (a továbbiakban: “Yorflo”, “mi”, “mi” vagy “miénk”, Adatkezelő) Adatkezelési tájékoztatója, mely leírja, hogyan és miért gyűjthetjük, tárolhatjuk, használhatjuk és/vagy továbbíthatjuk („adatkezelés”) azon felhasználók adatait, akik a szolgáltatásainkat („Szolgáltatásaink”) igénybe veszik, például amikor:

  • Weboldalunkat, vagy bármely olyan webhelyünket látogatják, amely hivatkozik erre az adatkezelési tájékoztatóra
  • Letöltik és használják mobilalkalmazásunkat (Yorflo), vagy bármely más olyan alkalmazásunkat, amely erre az adatkezelési tájékoztatóra hivatkozik
  • Kapcsolatba lépnek vagy kerülnek velünk más kapcsolódó módokon, beleértve az értékesítést, marketinget vagy rendezvényeket

Kérdései vagy aggályai vannak? Az adatkezelési tájékoztató elolvasása segít megérteni adatvédelmi jogait és a rendelkezésre álló lehetőségeit. Ha nem ért egyet irányelveinkkel és gyakorlatainkkal, kérjük, ne használja Szolgáltatásainkat. Ha továbbra is bármilyen kérdése vagy aggálya van, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az adrienn@yorflo.com címen.

A FŐBB PONTOK ÖSSZEFOGLALÁSA

Ez az összefoglaló az adatvédelmi tájékoztatónk legfontosabb pontjait tartalmazza, de ezekről a témákról további részleteket tudhat meg, ha az egyes pontokat követő hivatkozásra kattint, vagy az alábbi tartalomjegyzékünk segítségével megtalálja a keresett részt.

Milyen személyes adatokat kezelünk? Amikor meglátogatja, használja vagy felkeresi Szolgáltatásainkat, személyes adatokat dolgozhatunk fel attól függően, hogy Ön hogyan lép kapcsolatba a Yorflo-val és a szolgáltatásokkal, milyen döntéseket hoz, valamint milyen termékeket és funkciókat használ.

Kezelünk-e különleges személyes adatokat? Nem kezelünk különleges személyes adatokat.

Kapunk-e bármilyen személyes adatot harmadik féltől? Harmadik féltől semmilyen személyes adatot nem kapunk.

Hogyan kezeljük adatait? Adatait Szolgáltatásaink nyújtása, fejlesztése és adminisztrálása, az Önnel való kommunikáció, az adatbiztonság és a csalások megelőzése, valamint a jogszabályoknak megfelelés érdekében kezeljük. Az Ön hozzájárulásával az adatait egyéb célokra is kezelhetjük. Adatait kizárólag jogszerű célból kezeljük.

Milyen esetekben és kinek továbbíthatjuk személyes adatait? Személyes adatait csak speciális esetekben továbbíthatjuk harmadik személynek.

Hogyan védjük személyes adatai biztonságát? Szervezeti és technikai folyamatokat és eljárásokat alkalmazunk az Ön személyes adatainak védelme érdekében. Azonban az interneten keresztül történő elektronikus adattovábbítás és az adattárolási technológia miatt nem garantálható 100%-os adatbiztonság, ezért nem ígérhetjük vagy garantálhatjuk, hogy hackerek, kiberbűnözők vagy más illetéktelen harmadik felek nem tudják megkerülni a adatbiztonsági intézkedéseinket, és nem tudják illetéktelenül gyűjteni, hozzáférni, ellopni vagy módosítani az Ön adatait (adatvédelmi incidens).

Milyen jogai vannak? Attól függően, hogy Ön földrajzilag hol tartózkodik, a vonatkozó adatvédelmi törvény alapján különböző jogokkal rendelkezhet személyes adataival kapcsolatban.

Hogyan gyakorolhatom a jogaimat? A jogok gyakorlásának legegyszerűbb módja, ha kitölti az érintett kérelmező űrlapját, amely itt érhető el: http://www.yorflo.com/data-request, vagy felveszi velünk a kapcsolatot. Minden kérést kivizsgálunk és ezekkel kapcsolatban a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek megfelelően járunk el.

Szeretne többet megtudni arról, hogy Yorflo mit tesz az általunk kezelt adatokkal? Kattintson ide a tájékoztató teljes áttekintéséhez.

TARTALOMJEGYZÉK

1. MILYEN ADATOKAT GYŰJÜNK?

2. HOGYAN DOLGOZZUK FEL AZ ADATAIT?

3. MILYEN JOGI ALAPOKON KEZELJÜK SZEMÉLYES ADATAIT?

4. MIKOR ÉS KINEK TOVÁBBITJUK SZEMÉLYES ADATAIT?

5. HASZNÁLUNK-E SÜTIKET ÉS EGYÉB KÖVETÉSI TECHNOLÓGIÁKAT?

6. MEDDIG ŐRIZZÜK MEG AZ ÖN ADATAIT?

7. HOGYAN VÉDJÜK ADATAI BIZTONSÁGÁT?

8. GYŰJTÜNK-E ADATOKAT KISKORÚAKTÓL?

9. MILYEN JOGAI VANNAK AZ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATBAN?

10. HOGYAN KEZELHETI A DO-NOT-TRACK FUNKCIÓKAT

11. VANNAK-E KÜLÖNLEGES ADATVÉDELMI JOGAI?

11. FRISSÍJÜK-E EZT A TÁJÉKOZTATÓT?

12. HOGYAN LEHET KAPCSOLATBA LÉPNI VELÜNK EZZEL A TÁJÉKOZTATÓVAL KAPCSOLATBAN? AZ ÉRINTETTI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE. BÍRÓSÁGHOZ FORDULÁS JOGA. ADATVÉDELMI HATÓSÁGI ELJÁRÁS.

13. HOGYAN LEHET ÁTTEKINTENI, FRISSÍTENI VAGY TÖRÖLNI AZ ÖNTŐL GYŰJTÖTT ADATOKAT?

1. MILYEN ADATOKAT  GYŰJTÜNK?

Olyan személyes adatok, amelyeket Ön közöl velünk

Röviden: olyan személyes adatokat gyűjtünk, amelyeket Ön megad nekünk.

Olyan  személyes adatokat gyűjtünk, amelyeket önként ad meg nekünk, amikor regisztrál a Szolgáltatásainkra, érdeklődését fejezi ki velünk kapcsolatban, a termékeinkről és szolgáltatásainkról szóló információk megszerzése során, amikor Ön a Szolgáltatásainkkal kapcsolatos tevékenységekben vesz részt, vagy amikor kapcsolatba lép velünk.

Az Ön által megadott személyes adatok. Az általunk gyűjtött személyes adatok a velünk és a Szolgáltatásokkal való interakciójának kontextusától, az Ön döntéseitől, valamint az Ön által használt termékektől és funkcióktól függenek. Az általunk gyűjtött személyes adatok a következők lehetnek:

• nevek

• e-mail címek

• felhasználónevek

• jelszavak

• számlázási címek

• betéti/hitelkártyaszámok

• szülés várható ideje

• szállítási név és cím szállítási cím (tárgy jutalom, pl. érem esetén)

• adószám (gazdálkodó szervezeteknél számlázás céljából)

Különleges személyes adatok. Nem kezelünk különleges személyes adatokat.

Fizetési adatok. A fizetés feldolgozásához szükséges adatokat gyűjthetünk ha a felhasználó vásárol, ilyen például a fizetési eszköz száma (például hitelkártyaszám) és a fizetőeszközhöz tartozó biztonsági kód. Minden fizetési adatot a Stripe és a Szamlazz.hu tárol. Adatvédelmi tájékoztatónkatt itt találja: https://stripe.com/en-mt/privacy és https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/.

Alkalmazási adatok. Ha a felhasználó használja alkalmazásainkat, a következő információkat is gyűjthetjük amennyiben úgy dönt, hogy hozzáférést vagy engedélyt biztosít számunkra:

• Mobileszköz hozzáférés. Hozzáférést vagy engedélyt kérhetünk mobileszköze bizonyos funkcióihoz, beleértve a mobileszköz érzékelőit, kameráját, emlékeztetőket és egyéb funkciókat. Ha módosítani szeretné hozzáféréseinket vagy engedélyeinket, ezt megteheti eszköze beállításaiban.

• Mobileszköz adatok. Automatikusan gyűjtjük az eszközre vonatkozó információkat (például a mobileszköz azonosítóját, modelljét és gyártóját), az operációs rendszert, a verzióinformációkat és a rendszerkonfigurációs információkat, az eszköz- és alkalmazásazonosító számokat, a böngésző típusát és verzióját, a hardver modelljét, az internetszolgáltatót és/vagy mobilszolgáltatót. és az Internet Protocol (IP) címe (vagy proxyszerver). Ha a felhasználó az alkalmazásunkat/alkalmazásainkat használja, információkat gyűjthetünk a mobileszközéhez társított telefonhálózatról, a mobileszköz operációs rendszeréről vagy platformjáról, a használt mobileszköz típusáról, mobileszközének egyedi eszközazonosítójáról és információkról, valamint az Ön által használt alkalmazás(ok) funkcióiról.

• Push Értesítések. Előfordulhat, hogy push értesítések küldünk a fiókjával vagy az alkalmazás(ok) bizonyos funkcióival kapcsolatban. Ha le szeretne iratkozni az ilyen típusú értesítések fogadásáról, kikapcsolhatja őket eszköze beállításaiban vagy az mobilalkalmazásunkban.

Ezekre az információkra elsősorban az alkalmazás(ok) biztonságának és működésének fenntartásához, a hibaelhárításhoz, valamint belső elemzési és jelentési célunkhoz van szükség.

Az Ön által rendelkezésünkre bocsátott összes személyes adatnak igaznak, teljesnek és pontosnak kell lennie, és értesítenie kell bennünket az ilyen személyes adatok változásairól.

Automatikusan gyűjtött adatok

Röviden: Egyes adatokat – például az Internet Protokoll (IP) címét és/vagy a böngésző és az eszköz jellemzőit – a rendszer automatikusan gyűjti, amikor a felhasználó felkeresi/igénybe veszi Szolgáltatásainkat.

Bizonyos adatokat automatikusan gyűjtünk, amikor Ön felkeresi, használja a Szolgáltatásainkat vagy navigál azokban. Ezek az adatok nem fedik fel az Ön konkrét személyazonosságát (például az Ön nevét vagy elérhetőségeit), de tartalmazhatnak eszköz- és használati információkat, például IP-címét, böngészőjét és eszköz jellemzőit, operációs rendszert, nyelvi beállításokat, hivatkozó URL-eket, eszköz nevét, országát, helyét, adatokat arról, hogyan és mikor használja Szolgáltatásainkat, valamint egyéb technikai információkat. Ezekre az adatokra elsősorban Szolgáltatásaink biztonságának és működésének fenntartásához, valamint belső elemzési és jelentési célból van szükség.

Sok vállalkozáshoz hasonlóan mi is cookie-k és hasonló technológiák segítségével gyűjtünk adatokat.

Az általunk gyűjtött adatok a következőket tartalmazzák:

• Naplózási és használati adatok. A naplózási és használati adatok a szolgáltatással kapcsolatos, diagnosztikai, használati és teljesítményadatokat jelentenek, amelyeket szervereink automatikusan gyűjtenek, amikor Ön eléri vagy használja Szolgáltatásainkat, és amelyeket naplófájlokban rögzítünk. Attól függően, hogy hogyan lép kapcsolatba velünk, ezek a naplóadatok tartalmazhatják az Ön IP-címét, eszközinformációit, böngészőtípusát, beállításait és a Szolgáltatásokban végzett tevékenységével kapcsolatos információkat (például a használatához kapcsolódó dátum-/időbélyegzőket, a megtekintett oldalakat és fájlokat, keresések és egyéb műveleteket, például az Ön által használt funkciókról szóló információkat), az eszközökön történt eseményekkel kapcsolatos információkat (például a rendszertevékenység, a hibajelentések (ezeket néha „összeomlási jelentéseknek” nevezik”) és a hardverbeállításokat.

• Eszközadatok. Olyan eszközadatokat gyűjtünk, mint például az Ön számítógépére, telefonjára, táblagépére vagy a Szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez használt egyéb eszközére vonatkozó információkat. A használt eszköztől függően ezek az eszközadatok tartalmazhatnak olyan információkat, mint például az Ön IP-címe (vagy proxyszervere), eszköz- és alkalmazásazonosító számok, hely, böngésző típusa, hardvermodell, internetszolgáltató és/vagy mobilszolgáltató, operációs rendszer és rendszerkonfigurációs információk.

• Helyadatok. Helyadatokat gyűjtünk, például az eszköz helyére vonatkozó információkat, amelyek lehetnek pontosak vagy pontatlanok. Az, hogy mennyi információt gyűjtünk, a Szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez használt eszköz típusától és beállításaitól függ. Például GPS-t és más technológiákat használhatunk földrajzi helymeghatározási adatok gyűjtésére, amelyek megmondják az Ön aktuális tartózkodási helyét (az Ön IP-címe alapján). Leiratkozhat az adatok gyűjtéséről, ha megtagadja az adatokhoz való hozzáférést, vagy letiltja a Hely beállítást eszközén. Ha azonban úgy dönt, hogy nem engedélyezi számunkra ilyen adatok gyűjtését, előfordulhat, hogy nem fogja tudni használni a Szolgáltatások bizonyos funkcióit.

• A tevékenységek részletei. A tevékenységek részletei (kezdés dátuma és időpontja, tevékenység időtartama, távolság, tevékenység típusa, forráseszköz típusa)

2. HOGYAN DOLGOZZUK FEL AZ ADATAIT?

Röviden: Az Ön adatait Szolgáltatásaink nyújtása, fejlesztése és adminisztrálása, Önnel való kommunikáció, biztonság és csalásmegelőzés, valamint a törvények betartása érdekében dolgozzuk fel. Az Ön hozzájárulásával az adatait egyéb célokra is feldolgozhatjuk.

Személyes adatait számos okból dolgozzuk fel, attól függően, hogy Ön hogyan lép kapcsolatba Szolgáltatásainkkal, ideértve:

• A fiók létrehozásának és hitelesítésének megkönnyítése, valamint a felhasználói fiókok egyéb kezelése. Feldolgozhatjuk adatait annak érdekében, hogy létrehozhassa fiókját, bejelentkezhessen, valamint fiókját működőképes állapotban tarthassa.

• A felhasználó számára nyújtott szolgáltatások végrehajtása és a végrehajtás megkönnyítése érdekében. Adatait feldolgozhatjuk a kért szolgáltatás nyújtása érdekében.

• A felhasználói kérdések megválaszolása/támogatás felajánlása a felhasználóknak. Feldolgozhatjuk adatait, hogy válaszoljunk kérdéseire, és megoldjuk a kért szolgáltatással kapcsolatos esetleges problémákat.

• Adminisztratív információk küldésére Önnek. Az Ön adatait feldolgozhatjuk annak érdekében, hogy részleteket küldjünk Önnek termékeinkről és szolgáltatásainkról, feltételeink és szabályzataink változásairól, valamint egyéb hasonló információkról.

• Megrendeléseinek teljesítése és kezelése érdekében. Adatait feldolgozhatjuk a Szolgáltatásokon keresztül rögzített megrendelései, kifizetései, visszaküldései és cseréi teljesítése és azok kezelése érdekében.

• A felhasználók közötti kommunikáció lehetővé tétele érdekében. Adatait feldolgozhatjuk, ha úgy dönt, hogy olyan ajánlatainkat használja, amely lehetővé teszi a kommunikációt egy másik felhasználóval.

• Visszajelzés kérésére. Adatait feldolgozhatjuk, amikor visszajelzés kéréséhez és a szolgáltatásaink használatával kapcsolatos kapcsolatfelvételhez szükséges.

• Marketing és promóciós közlemények küldése. Az Ön által nekünk küldött személyes adatokat marketingcéljaink érdekében feldolgozhatjuk, ha ez összhangban van az Ön marketing preferenciáival. Bármikor leiratkozhat marketing e-mail-jeinkről. További információért lásd: MILYEN JOGAI VANNAK AZ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATBAN? lentebb).

• Célzott reklámozáshoz. Feldolgozhatjuk adatait, hogy személyre szabott tartalmat és hirdetéseket fejlesszünk ki és jelenítsünk meg az Ön érdeklődési köréhez, tartózkodási helyéhez stb. kapcsolódóan

• Szolgáltatásaink védelme érdekében. Feldolgozhatjuk adatait annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat biztonságban tartsuk, ideértve a csalás megfigyelését és megelőzését.

• A használati trendek azonosítása érdekében. Feldolgozhatjuk a Szolgáltatásaink Ön általi használatára vonatkozó információkat, hogy jobban megértsük, hogyan használják azokat, és javítani tudjuk azokat.

• Marketing és promóciós kampányaink hatékonyságának meghatározása érdekében. Feldolgozhatjuk az Ön adatait annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan biztosíthatunk az Ön számára leginkább releváns marketing- és promóciós kampányokat.

• Egyszemély létfontosságú érdekeinek megmentése vagy védelme érdekében. Adatait feldolgozhatjuk, ha az valaki létfontosságú érdekeinek megmentése vagy védelme érdekében, például a károkozás megelőzése érdekében szükséges.

3. MILYEN JOGI ALAPOKON DOLGOZZUK FEL SZEMÉLYES ADATAIT?

Röviden: Személyes adatait csak akkor dolgozzuk fel, ha szükségesnek tartjuk, és erre a vonatkozó jogszabályok értelmében érvényes jogi okunk (azaz jogalapunk) van, például az Ön beleegyezésével, hogy megfeleljünk a törvényeknek, hogy szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek szerződéses kötelezettségeink teljesítésére, jogai védelmében vagy jogos üzleti érdekeink teljesítése érdekében.

Az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) és Magyarország GDPR rendelete (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény: „Info. Törvény”)) megköveteli, hogy magyarázzuk el azokat az érvényes jogalapokat, amelyekre az Ön személyes adatainak feldolgozása során támaszkodunk. Ennek megfelelően az alábbi jogalapokra támaszkodhatunk személyes adatainak feldolgozásakor:

• Beleegyezés. Adatait akkor dolgozhatjuk fel, ha engedélyt adott nekünk (azaz beleegyezését), hogy személyes adatait meghatározott célra felhasználjuk. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja.

• Szerződés teljesítése. Feldolgozhatjuk személyes adatait, ha úgy gondoljuk, hogy ez szükséges az Önnel szembeni szerződéses kötelezettségeink teljesítéséhez, beleértve a szolgáltatásaink nyújtását, vagy az Ön kérésére mielőtt szerződést kötnénk Önnel.

• Jogos érdekek. Feldolgozhatjuk az Ön adatait, ha úgy gondoljuk, hogy ez észszerűen szükséges jogos üzleti érdekeink eléréséhez, és ezek az érdekek nem sértik az Ön érdekeit, valamint alapvető jogait és szabadságait. Például feldolgozhatjuk személyes adatait az leírt célokkal:

• Információk küldése a felhasználóknak termékeinkre és szolgáltatásainkra vonatkozó különleges ajánlatokról és kedvezményekről

• Személyre szabott és releváns hirdetési tartalmak kidolgozása és megjelenítése felhasználóink ​​számára

• Elemezzük, hogyan használják szolgáltatásainkat, hogy javíthassuk azokat a felhasználókkal való kapcsolat kialakítása  és megtartása érdekében

• Marketing tevékenységünk támogatása

• A problémák diagnosztizálása és/vagy a csaló tevékenységek megelőzése

  • Megérteni, hogyan használják felhasználóink ​​termékeinket és szolgáltatásainkat, hogy javíthassuk a felhasználói élményt.

Jogi kötelezettségek. Feldolgozhatjuk az Ön adatait, ha úgy gondoljuk, hogy ez szükséges jogi kötelezettségeink teljesítéséhez, például egy bűnüldöző szervvel vagy szabályozó hatósággal/ügynökséggel való együttműködéshez, törvényes jogaink gyakorlásához vagy védelméhez, vagy az Ön adatait bizonyítékként használhatjuk olyan perekben, amelyekben érintettek vagyunk.

Létfontosságú érdekek. Feldolgozhatjuk az Ön adatait, ha úgy gondoljuk, hogy ez szükséges az Ön létfontosságú érdekeinek vagy egy harmadik fél létfontosságú érdekeinek védelme érdekében, például olyan helyzetekben, amelyek bármely személy biztonságát veszélyeztethetik.

4. MIKOR ÉS KINEK TOVÁBBÍTJUK SZEMÉLYES ADATAIT?

Röviden: Továbbíthatunk adatokat az ebben a részben leírt konkrét helyzetekben és/vagy a következő harmadik személyeknek.

Szállítók, tanácsadók és egyéb külső szolgáltatók. Adatait továbbíthatjuk harmadik személyek szállítók, szolgáltatók, vállalkozók vagy ügynökök részére (“harmadik személyek”), akik szolgáltatásokat nyújtanak számunkra vagy a nevünkben, és ezen szolgáltatások nyújtásához szükséges számukra az ilyen adatokhoz való hozzáférés. A harmadik felekkel kötött szerződéseinket úgy alakítottuk ki, hogy segítsék az Ön személyes adatainak védelmét. Ez azt jelenti, hogy semmilyen módon nem kezelhetik az Ön személyes adataitl, hacsak mi nem utasítottuk őket erre. Ezenkívül nem továbbíthatják az Ön személyes adatait rajtunk kívül más egyetlen szervezetnek sem. Ezenkívül kötelezettséget vállalnak arra, hogy megvédik a nevünkben tárolt adatokat, és azokat az általunk meghatározott ideig őrzik meg. A következő harmadik felekkel oszthatunk meg személyes adatokat:

• Reklámozás, direkt marketing és potenciális ügyfelek generálása

Google AdSense

• A felhasználók harmadik félnél lévő felhasználói fiókjukhoz való kapcsolódásának biztosítása

Garmin Connect, Strava és Fitbit

• Tartalomoptimalizálás

Google Site Search

• Fizetés és számlázás

Stripe és a Szamlazz.hu

• Újracélzási (retargeting) platformok

Facebook Custom Audience, Facebook Remarketing, Google Ads Remarketing és Google Analytics Remarketing

• Web- és mobil analitika

A Google Analytics

• Webhelytárhely

WordPress.com

A következő helyzetekben is előfordulhat, hogy továbbítanunk kell felhasználóink személyes adatait:

Üzleti transzferek. Adatait továbbíthatjuk vagy átadhatjuk bármely egyesüléssel, vállalati eszközértékesítéssel, finanszírozással vagy üzletünk egészének vagy egy részének felvásárlásával kapcsolatban vagy ezekre vonatkozó tárgyalások során egy másik társaság részére.

Más felhasználók. Amikor személyes adatokat ad  meg (például kommentek, hozzászólások vagy egyéb tartalmak közzétételével a Szolgáltatásaink használata során), vagy más módon kapcsolatba lép a Szolgáltatások nyilvános felületeivel, az ilyen személyes adatokat minden felhasználó megtekintheti, és azok nyilvánosan elérhetővé válhatnak a szolgáltatási felületeinket  kívül is mégpedig, visszavonhatatlanul. Hasonlóképpen, más felhasználók megtekinthetik tevékenységeinek részleteit, kommunikálhatnak Önnel a Szolgáltatásainkon belül, és megtekinthetik az Ön profilját.

5. HASZNÁLUNK-E SÜTIKET ÉS EGYÉB KÖVETÉSI TECHNOLÓGIÁKAT?

Röviden: sütiket (cookie-kat) és egyéb nyomkövetési technológiákat használhatunk az Ön adatainak összegyűjtésére és tárolására.

Használhatunk cookie-kat és hasonló nyomkövetési technológiákat (például webjelzőket és pixeleket) az információk eléréséhez vagy tárolásához. Az ilyen technológiák használatának módjáról és bizonyos cookie-k elutasításának módjáról a Cookie-val kapcsolatos közleményünkben olvashat részletesen.

6. MEDDIG ŐRIZZÜK MEG AZ ÖN ADATAIT?

Röviden: Adatait mindaddig megőrizzük, amíg az a jelen adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célok teljesítéséhez szükséges, kivéve, ha a törvény  másként rendelkezik.

Személyes adatait csak addig őrizzük meg, ameddig az a jelen adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célok eléréséhez ez szükséges, kivéve, ha hosszabb megőrzési időszakot ír elő vagy engedélyez a törvény (például adózási, számviteli vagy egyéb jogi előírások). Ebben a közleményben semmilyen cél nem követeli meg, hogy személyes adatait hosszabb ideig megőrizzük, mint ameddig a felhasználók fiókkal rendelkeznek nálunk.

Ha nincs folyamatos jogos üzleti igényünk az Ön személyes adatainak feldolgozására, akkor ezeket az adatokat töröljük vagy anonimizáljuk, vagy ha ez nem lehetséges (például mert személyes adatait biztonsági mentési archívumban tárolták), akkor biztonságosan tároljuk személyes adatait, és elkülönítjük azokat minden további feldolgozástól, amíg a törlés nem lehetséges.

7. HOGYAN TARTJUK BIZTONSÁGBAN AZ ADATOKAIT?

Röviden: Az Ön személyes adatainak védelmére törekszünk és e célból szervezeti és műszaki biztonsági intézkedéseket vezettünk be.

Megfelelő és elvárható mértékű technikai és szervezeti biztonsági intézkedéseket vezettünk be, az általunk kezelt személyes adatok biztonságának védelmében. Azonban óvintézkedéseink és az Ön adatai védelmére irányuló erőfeszítéseink ellenére sem garantálható, hogy az Interneten keresztül történő elektronikus továbbítás vagy információtárolási technológia 100%-os biztonságban legyen, ezért nem tudjuk vállalni vagy garantálni, hogy a hackerek, kiberbűnözők vagy más illetéktelen harmadik felek nem lesznek képesek megkerülni adatbiztonsági intézkedéseinket, és illetéktelenül hozzáférni az Ön adataihoz vagy azokat illetéktelenül gyűjteni, ellopni vagy módosítani (adatvédelmi incidens). Minden tőlünk telhetőt megteszünk az Ön személyes adatainak védelme érdekében, ugyanakkor a személyes adatok továbbítása Szolgáltatásainkba és azokból az Ön saját kockázatára történik. Kérjük, hogy csak biztonságos környezetben érje el a Szolgáltatásainkat.

A Yorflo az adatvédelmi incidensről – betartva a jogszabályi rendelkezéseket, amennyiben a bekövetkezett incidens értelmében köteles arról az Érintetteket tájékoztatni – az Érintetteket a http://www.yorflo.com oldalon történő értesítéssel és /

vagy személyesen ügyfélnek címzett postai levélben tájékoztatja.

Amennyiben Ön a saját, vagy más személynek a Yorflo által kezelt adatait érintő incidensről értesül, kérjük ezen információt indokolt késedelem nélkül jelezze az adatvedelem@yorflo.com címen

8. GYŰJTÜNK-E ADATOKAT KISKORÚAKTÓL?

Röviden: Tudatosan nem gyűjtünk adatokat 18 év alatti személyektől. 

Tudatosan nem kérünk adatokat 18 év alatti személyektől. A Szolgáltatások használatával Ön kijelenti, hogy legalább 18 éves, vagy egy ilyen kiskorú szülője vagy gyámja, és hozzájárul ahhoz, hogy az ilyen kiskorú eltartott a Szolgáltatásokat használja. Ha megtudjuk, hogy 18 évnél fiatalabb felhasználóktól gyűjtöttünk személyes adatokat, deaktiváljuk a fiókot, és megtesszük az ésszerű intézkedéseket az ilyen adatok azonnali törlésére nyilvántartásunkból. Ha tudomására jut hogy esetleg 18 éven alatti gyermekektől gyűjtöttünk adatokat, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az adrienn@yorflo.com címen.

9. MILYEN JOGAI VANNAK AZ ADATVÉDELEMMEL KAPCSOLATBAN?

Röviden: Egyes régiókban, például az Európai Gazdasági Térségben (EGT) és az Egyesült Királyságban (Egyesült Királyság), Önnek olyan jogai vannak, amelyek lehetővé teszik személyes adataihoz való nagyobb hozzáférést és azok feletti ellenőrzést. Felhasználói fiókját bármikor áttekintheti, módosíthatja vagy megszüntetheti.

Egyes régiókban (például az EGT-ben és az Egyesült Királyságban) a vonatkozó adatvédelmi törvények értelmében bizonyos speciális jogokkal rendelkezik. Ezek magukban foglalhatják a jogot, hogy (i) hozzáférést kérjen személyes adataihoz és másolatot szerezzen azokról, (ii) helyesbítést vagy törlést kérjen; (iii) korlátozza az Ön személyes adatainak feldolgozását; és iv. adott esetben lehet ilyen joga az adatok hordozhatóságára vonatkozóan. Bizonyos körülmények között Önnek is jogában állhat tiltakozni személyes adatainak kezelése ellen. Amennyiben rendelkezik ilyen joggal, azt úgy érvényesítheti, hogy felveszi velünk a kapcsolatot a ‘HOGYAN LEHET VELÜNK KAPCSOLATBA LÉPNI EZZEL A TÁJÉKOZTATÓVAL KAPCSOLATBAN?’ részben megadott elérhetőségeken. lent.

Minden kérést kivizsgálunk és a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek megfelelően járunk el.

Ha az EGT-ben vagy az Egyesült Királyságban lakos, és úgy gondolja, hogy jogellenesen dolgozzuk fel személyes adatait, Önnek jogában áll panaszt tenni a helyi adatvédelmi felügyeleti hatóságnál. Elérhetőségeiket itt találja: https://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Ha Ön Svájci lakos, az adatvédelmi hatóságok elérhetőségei itt érhetők el: https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html.

Magyarországon az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezelő és az annak megbízásából vagy rendelkezése alapján eljáró adatfeldolgozó által kezelt személyes adatai vonatkozásában az e törvényben meghatározott feltételek szerint  

a) az adatkezeléssel összefüggő tényekről az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon (a továbbiakban: előzetes tájékozódáshoz való jog),

b) kérelmére személyes adatait és az azok kezelésével összefüggő információkat az adatkezelő a rendelkezésére bocsássa (a továbbiakban: hozzáféréshez való jog),

c) kérelmére, valamint az e fejezetben meghatározott további esetekben személyes adatait az adatkezelő helyesbítse, illetve kiegészítse (a továbbiakban: helyesbítéshez való jog),

d) kérelmére, valamint az e fejezetben meghatározott további esetekben személyes adatai kezelését az adatkezelő korlátozza (a továbbiakban: az adatkezelés korlátozásához való jog),

e) kérelmére, valamint az e fejezetben meghatározott további esetekben személyes adatait az adatkezelő törölje (a továbbiakban: törléshez való jog).

Hozzájárulás visszavonása: Ha az Ön hozzájárulása alapján dolgozzuk fel személyes adatait, Önnek jogában áll a hozzájárulását bármikor visszavonni. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ha felveszi velünk a kapcsolatot a HOGYAN LEHET VELÜNK KAPCSOLATBA LÉPNI EZZEL A TÁJÉKOZTATÓVAL KAPCSOLATBAN?’ részben megadott elérhetőségeken alább, vagy ha frissíti megfelelő beállításait.

Felhívjuk azonban figyelmét, hogy ez nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét, és nem érinti az Ön személyes adatainak a hozzájáruláson kívüli jogszerű adatkezelési indokok alapján történő feldolgozását sem.

Leiratkozás a marketing- és promóciós kommunikációról: Bármikor leiratkozhat marketing- és promóciós kommunikációinkról az általunk küldött e-mailekben található leiratkozási linkre kattintva, vagy ha felveszi velünk a kapcsolatot a „HOGYAN LEHET VELÜNK KAPCSOLATBA LÉPNI EZZEL A TÁJÉKOZTATÓVAL KAPCSOLATBAN” részben megadott elérhetőségeken. Ezután eltávolítjuk a marketing levelezési listákról. Mindazonáltal ezt követően továbbra is előfordulhat, hogy kommunikálunk Önnel – például azért, hogy szolgáltatással kapcsolatos üzeneteket küldjünk Önnek, amelyek szükségesek fiókja adminisztrációjához és használatához, a szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos kérések megválaszolásához vagy egyéb, nem marketing célból.

Felhasználói fiókkal kapcsolatos adatok

Ha bármikor át szeretné tekinteni vagy módosítani szeretné a fiókjában lévő adatokkat, vagy meg szeretné szüntetni fiókját, a következőket teheti:

• Jelentkezzen be fiókbeállításaiba, és frissítse felhasználói fiókját.

Fiókja megszüntetésére irányuló kérelmére deaktiváljuk vagy töröljük fiókját és adatait aktív adatbázisainkból. Ugyanakkor, ilyen esetben is megőrizhetünk bizonyos információkat fájljainkban a csalások megelőzése, a problémák elhárítása, a nyomozásban való segítségnyújtás, a jogi feltételeink érvényesítése és/vagy a vonatkozó jogi követelmények betartása érdekében.

Cookie-k és hasonló technológiák: A legtöbb webböngésző alapértelmezés szerint elfogadja a cookie-kat. Beállíthatja böngészőjét a cookie-k eltávolítására és a cookie-k elutasítására. Ha úgy dönt, hogy eltávolítja a cookie-kat vagy elutasítja a cookie-kat, az hatással lehet Szolgáltatásaink bizonyos funkcióira vagy szolgáltatásaira. Ha le szeretne iratkozni a hirdetők érdeklődésen alapuló hirdetéseiről a Szolgáltatásainkon, látogasson el a http://www.aboutads.info/choices/ oldalra.

Ha kérdése vagy megjegyzése van az adatvédelmi jogaival kapcsolatban, írjon nekünk a privacy@yorflo.com címre.

10. KEZELŐSZERVEK A DO-NOT-TRACK FUNKCIÓKHOZ

A legtöbb webböngésző és egyes mobil operációs rendszerek és mobilalkalmazások tartalmaznak egy Do-Not-Track (“DNT”) funkciót vagy beállítást, amelyet aktiválhat, hogy jelezze adatvédelmi preferenciáját, hogy ne figyeljenek és gyűjtsenek adatokat az online böngészési tevékenységeiről. Jelenleg még nem készült el egységes technológiai szabvány a DNT jelek felismerésére és megvalósítására. Emiatt, jelenleg nem reagálunk a DNT böngésző jelzéseire vagy bármely más olyan mechanizmusra, amely automatikusan közli az Ön döntését, hogy nem követi nyomon az interneten. Ha egy online nyomon követési szabvány elfogadásra kerül amelyet a jövőben követnünk kell, erről az adatvédelmi tájékoztató átdolgozott változatában tájékoztatjuk Önt.

11. FRISSÍTJÜK-E EZT A TÁJÉKOZTATÓT?

Röviden: Igen, szükség szerint frissítjük ezt az tájékoztatót a vonatkozó jogszabályoknak való megfelelés érdekében.

Ezt az adatvédelmi tájékoztatót időről időre frissíthetjük. A frissített verziót egy frissített „Felülvizsgált” dátum jelzi, és a frissített verzió azonnal hatályba lép, amint elérhetővé válik. Ha lényeges változtatásokat hajtunk végre ezen az adatvédelmi tájékoztatón, akkor értesíthetjük Önt az ilyen változásokról szóló értesítés jól látható közzétételével, vagy úgy, hogy közvetlenül küldünk Önnek értesítést. Javasoljuk, hogy gyakran tekintse át ezt az adatvédelmi tájékoztatót, hogy tájékozódjon arról, hogyan védjük adatait.

12. HOGYAN LEHET KAPCSOLATBA LÉPNI VELÜNK EZZEL A TÁJÉKOZTATÓVAL KAPCSOLATBAN?

Ha kérdése vagy megjegyzése van ezzel az tájékoztatóval kapcsolatban, írjon nekünk e-mailt a adrienn@yorflo.com címre vagy postai úton a következő címre:

Ürmös Adrienn

Ormódi u 4a

1124 Budapest

Magyarország

Az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése:

Az adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az Érintett részére a személyes adatok kezelésére és érintetti jogaira vonatkozó valamennyi információt és tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

Az információt írásban vagy az adatkezelési tevékenységre jellemző módon – ideértve adott esetben az elektronikus utat is – kell megadni.

Az Érintett kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolták az Érintett személyazonosságát.

Adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseivel, észrevételeivel, panaszával kérjük, forduljon az adatvédelmi

tisztviselőhez.

Az adatvédelmi tisztviselő: Ürmös Adrienn

Elérhetősége: adatvedelem@yorflo.com, postai címe: Ormódi u 4a, 1124 Budapest, Magyarország.

Az adatkezelő elkötelezett abban, hogy elősegítse az érintette jogok gyakorlását.

Az Érintett megfelelő (GDPR-ban meghatározott) azonosítása esetén a Yorflo az érintetti jogok gyakorlására irányuló

kérelmeket teljesíti.

A Yorflo legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet az érintetti jogaival

kapcsolatos kérelmének nyomán hozott intézkedésekről. Bizonyos esetekben, figyelembe véve a kérelem összetettségét

és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a Yorflo a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet.

Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az Érintett azt másként kéri. Ha a Yorflo nem tesz intézkedéseket az Érintett kérelme nyomán,

késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az Érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Az adatkezelés körülményeire vonatkozó információt, az érintetti jogok gyakorlását és az adatvédelmi incidensekről történő tájékoztatást és intézkedést a Yorflo díjmentesen biztosítja.

Ha az Érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a Yorflo,

figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív

költségekre, ésszerű összegű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása a Yorflot terheli. Ha a Yorflonak megalapozott kétségei vannak az érintetti jogok gyakorlására irányuló kérelmet benyújtó természetes személy kilétével

kapcsolatban, további, az Érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

Bírósághoz fordulás joga:

Minden olyan személy, aki GDPR megsértésének eredményeképpen vagyoni, vagy nem vagyoni hátrányt szenvedett,

a Yorflotól (vagy az adatfeldolgozótól) kártérítésre jogosult.

A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az Érintett választása szerint a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Adatvédelmi hatósági eljárás

Az Érintett panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11., Postacím: 1363 Budapest, Pf. 9. Telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410, email:

ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu) fordulhat.

13. HOGYAN TUDJA ÁTTEKINTENI, FRISSÍTENI VAGY TÖRÖLNI AZ ÖNTŐL GYŰJTÖTT ADATOKAT?

Az országára vonatkozó jogszabályok alapján Önnek jogában állhat hozzáférést kérni az Öntől gyűjtött személyes adatokhoz, módosítani vagy törölni azokat bizonyos körülmények között. Ha személyes adatainak áttekintését, frissítését vagy törlését szeretné kérni, kérem írjon a  a következő címre: adatvedelem@yorflo.com.

Ürmös Adrienn

%d bloggers like this: